17 Ocak 2014 Cuma

Pirinç Pilavı




Malzemeler:
  • 1 kase pirinç
  • 2 kase su
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • 1 avuç tel/arpa Şehriye
Hazırlanış:

Bir tencereye bir miktar yağ ekliyoruz. Yağ ısınınca şehriyeleri de içine ekleyip, şehriyelerin renk değiştirmesini bekliyoruz (kahverengi) Yıkadığımız pirinçleri tencereye alıyoruz, tuz da ekleyip karıştırıyoruz. 2 kase suyu (her zaman pirinç miktarının 2 katı su olmalı) tencereye ekliyor, tencerenin ağzını kapatıyor ve suyun kaynamasını bekliyoruz. Su kaynayınca, ısıyı düşürüp suyun tamamen çekmesini bekliyoruz. Su tamamen çekince pilavımız servise hazır demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.