Malzemeler:
- 1 kase pirinç
- 2 kase su
- Sıvı yağ
- Tuz
- 1 avuç tel/arpa Şehriye
Bir tencereye bir miktar yağ ekliyoruz. Yağ ısınınca şehriyeleri de içine ekleyip, şehriyelerin renk değiştirmesini bekliyoruz (kahverengi) Yıkadığımız pirinçleri tencereye alıyoruz, tuz da ekleyip karıştırıyoruz. 2 kase suyu (her zaman pirinç miktarının 2 katı su olmalı) tencereye ekliyor, tencerenin ağzını kapatıyor ve suyun kaynamasını bekliyoruz. Su kaynayınca, ısıyı düşürüp suyun tamamen çekmesini bekliyoruz. Su tamamen çekince pilavımız servise hazır demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.