4 Temmuz 2014 Cuma

Ev Yapımı Pizza




Malzemeler:

Hamur için;

  • 5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üst için;
  • Sucuk 
  • Salam
  • Yeşil biber
  • Yeşil zeytin
  • Kaşar peynir
Sos için;
  • Bir kaç yaprak kuru adaçayı
  • 1 tutam kekik
  • Çok az Tuz
  • 2 adet orta boy domates (rendelenmiş)
Hazırlanış:

Önce su ile mayayı karıştırıp mayayı aktif hale getirin, yani suyun içinde iyice eritin. Dilerseniz şekeri de bu işleme dahil edip eritebilirsiniz. Unu geniş bir kaba alın ve ortasına maya ve su karışımını ekleyin. Tuz ve yağı da ekleyerek hamuru ovmaya başlayın. Hamur iyice birleştiğinde hamuru, yağladığınız bir kaba alın ve hamurun da üstünü hafifçe yağlayıp, üstünü streç film ya da ıslak bezle örtüp 45 dk dinlenmeye bırakın. 45dk sonra hamuru ortadan ikiye ayırın. Bir merdane yardımıyla hamuru yavaşça açın ve yuvarlak tepsinize uygun boyuta getirinceye kadar devam edin. Kenarları fazla gelirse kıvırabilirsiniz gelmezse de önemli değil düz dursun. Bir köşede domatesleri rendeleyin ve bir tavaya alın. Kekik, tuz ve adaçayını ekleyerek suyunu çekmesini bekleyin. Bu sosu hazırladığınız hamurun üstünde gezdirin. Sonra hiç açıklık kalmayacak şekilde kaşar peynirini sosun üstüne dağıtın. Rendeleyin ya da dilim dilim kesin. Eriyeceği için bu önemli olmayacaktır. Daha sonra diğer malzemeleri eşit aralıklarla peynirin üstüne dizin. 180 derecede üstü kızarana kadar yaklaşık 15-20dk pişirin.

Not: Hamuru ortadan ikiye bölmüştük. Kalan hamuru yine pizza olarak değerlendirebilir ya da hamuru acı biber ya da peynirle süsleyip yine aynı derecede aynı dk pişirip çay saati tüketebileceğiniz yuvarlak çörekler yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.