26 Aralık 2014 Cuma

Ev Yapımı Pizza Hamuru






Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 5 yemek kaşığı zeytin yağ
Hazırlanışı:

5 su bardağı unu geniş bir kaba alın. Tuzu unun üzerinde gezdirin. Ilık suda maya ve şekeri eritin. Unun üzerine dökün ardından yağı ekleyin. Elinize yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun ardından derin bir kabın zeminine zeytin yağ sürün hazırladığınız hamuru üzerine koyun. Hamurun üzerini de hafif yağlayın. Üstünü nemli bezle örtün ve 45 dk dinlenmeye bırakın. Sonrasında 2 eşit parçaya bölün ve tepsinizin şekline göre açın. Üzerini dilediğiniz malzeme ile kaplayın. Fikir vermesi açısından karışık pizza tarifimizi inceleyebilirsiniz.

Not: Bu tariften 2 adet büyük boy pizza çıkıyor. Tek parça yaparsanız ekmeğiniz kalın olacaktır. Bu tarifi acılı/biberli ekmek yapımında da kullanabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.