22 Aralık 2017 Cuma

Amaretti ( İtalyan Kurabiyesi)




Malzemeler:

1 adet yumurta beyazı ( sarılarını Avusturya Kurabiyesi yaparak değerlendirebilirsiniz) 
1 su bardağı toz haline getirilmiş çiğ badem (ben küçük tane haline getirdiğim fındık kullandım)
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
Yarım çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker

Hazırlanış:

Yumurta beyazı ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri kendi içinde karıştırın ve karışımı yavaş yavaş çırpmaya devam ettiğiniz yumurtaya ekleyin. Cıvık bir karışım olacak. Bu karışımı bir sıkma poşeti ya da kaşık yardımıyla yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin. 150 derecede 20dk pişirin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.