12 Ocak 2014 Pazar

Baklava Hamuruna Sarılmış Kuzu Pirzola

                       
                 Sunumu son derece şık ve yapılışı son derece kolay bir yemek. Malzemelerinin azlığı da bu tarife bir artı kazandırıyor. Bu yemeği yaptığınız bir gün, çorba ve salata gibi ekstralara fazlasıyla zamanınız kalacaktır. özellikle çalışan biriyseniz, hafta içi, yemeğe gelecek misafirleriniz için çok güzel bir ağırlama şekli olacaktır. Kolay gelsin.                          
Malzemeler:
  • 250gr kuzu pirzola
  • 2 yaprak baklava hamuru
  • 10gr sarımsak
  • 10gr biberiye
  • Yağ, tuz
Hazırlanış:

Dilimlenmemiş pirzolaları; yağ, tuz, biberiye, sarımsak ile marine edin. Pirzolaları baklava hamuruna sararak fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecelik fırında 25dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra pirzolaları dilimleyip servis tabağına dizin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.