12 Ocak 2014 Pazar

Bulgurlu Tavuk Kebabı




Malzemeler:
  • 1kg tavuk kıyması
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Sarımsaklı yoğurt

 Sos için:

  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çorba kaşığı su.

Hazırlanış:

Soğanı yemeklik doğrayıp, derin bir kasenin içinde tavuk kıymasını, soğanı, ekmek içini, bulguru, yumurtayı, tuzu, karabiberi, kimyonu, kırmızı biberi, sarımsağı ekleyip karıştırın. Köfte harcına şekil verdikten sonra fırında veya yağsız (yapışmayan) tavada pişirip servis tabağına alın. Sos için; salçayı, sıvı yağ ile kızdırın. Daha sonra içine pul biber ve su ekleyin. Karışımı köftenin üstünde gezdirin. Son olarak da sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine ekleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.