17 Ocak 2014 Cuma

Cacık



Cacık, yaz aylarının en güzel ferahlatıcı mezelerinden biridir. Bazı işletmelerde ve yurt dışında genellikle salatalık rendelenmiş olarak geliyor fakat bu mezeyi en güzel yapan şeylerden biri bence kıtır kıtır ağzınıza gelen salatalık taneleridir. Yani salatalıklar küp küp doğranmalıdır. Cacık tarifi, birçok yabancı sitede çok karışık ve alakasız malzemelerle veriliyor maalesef. Cacığın özü; özellikle de yemekle tüketiyorsanız, biraz sulu ve ferah olmasıdır. Malzemeyi arttırmanız yemeğin tadının önüne geçecek cacık bir ferahlatıcı olmaktan çıkıp tersine ağırlık yapacaktır. 

Bir diğer önerim; cacığı sadece meze olarak servis edecekseniz süzme yoğurt kullanmanız uygun olacaktır ama bir yemeğin yanına ferahlatıcı bir seçenek olarak ekleyecekseniz cacığı biraz sulandırmanız daha iyi olacaktır.Cacık; özellikle patlıcan yemekleriyle güzel bir bütün oluşturur. Eğer cacığı seviyorsanız; malzemenizi biraz fazla tutun ve bir de Raita: Yogurt Salatası nı deneyin. Kolay gelsin.


Malzemeler:

  • Salatalık (küp doğranmış)
  • Yoğurt
  • Su (dilerseniz)
  • Nane
  • Tuz
  • Sarımsak

Hazırlanış:

Sarımsakların kabuklarını soyup derin bir kapta tuz ekleyerek ezin. Salatalıkların kabuklarını soyduktan onları küp küp doğrayın ve sarımsakların üstüne ekleyin. Dilerseniz süzme yoğurt dilerseniz normal yoğurt ekleyin. En son da kuru nane ekleyerek cacığı karıştırıp servis edin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.