12 Ocak 2014 Pazar

Çilekli Kek




Malzemeler:
  • 2kg çilek
  • 135gr şeker
  • 185gr yumurta
  • 135gr badem (dövülmüş)
  • 40gr un
  • 30gr tereyağ (eritilmiş)
  • 115gr yumurta beyazı 
  • 30gr şeker
  • 300gr şurup
  • 1 paket jöle
Krema için:
  • 500gr süt
  • 80gr yumurta sarısı
  • 125gr şeker
  • 30gr un
  • 30gr mısır nişastası
  • 250gr tereyağ
Hazırlanış:

Yumurta ve şekeri karıştırıp iyice çırpın. Unu, dövülmüş bademi, eritilmiş tereyağını ekleyin. Yumurta beyazlarını ve 30gr şekeri de karışıma ekleyerek, iyice karıştırın. 210 derecelik fırında 30-35dk pişirin. Hafif soğuyunca keki, ortadan ikiye bölün. Üzerine şurup dökerek, kekin şurubu çekmesini bekleyin. Kekin bir parçasının üzerine çikolatayı rendeleyin. Üzerine hazırladığınız kremayı sürüp, çilekleri dizin. Tekrar krema sürün ve kekin diğer parçasını üzerine örtün. Jöleyi suyla karıştırıp kekin üstüne sürün ve keki bozdolabında soğumaya bırakın. Üzerini renkli şekerlerle süsleyerek servis yapın.

Kremanın Hazırlanışı;

Tereyağ dışındaki tüm malzemeleri geniş bir cam kasede 10dk boyunca karıştırın. Oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağı da ekleyerek iyice karıştırın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.