Malzemeler:
- 1 paket karışık deniz ürünü
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- Tuz
- 1 paket akdeniz yeşilliği
- 1 adet kırmızı soğan
- Bir tutam soya filizi
- 2-3 çorba kaşığı kapari
- 1 küçük bağ kırmızı turp
- Yarım kahve fincanı su
- 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
- 1 kahve fincanı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 diş kıyılmış sarımsak
- Çeyrek kıyılmış kırmızı biber
- 3-4 dal kıyılmış maydanoz
Sosu hazırlamak için sos malzemelerini blender'da karıştırın. Bunu kapaklı bir cam soslukta 2-3 gün dinlendirin. Tek tek haşladığınız (tür olarak) deniz ürünlerini bir kaba alın. Üzerine zeytinyağ, limon suyu, tuz ilave ederek karışımı karıştırın. 15dk dinlendirdiğiniz karışımın fazla suyunu süzdürüp, salata kasesine alın. Yeşillik, soğan, soya filizi, kapari ve turpları ekleyip karıştırın. Önceden hazırladığınız sosu üstünde gezdirerek tarifi sonlandırın.
Not: Bu salata 4 kişiliktir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.