31 Ocak 2014 Cuma

Kısır





Malzemeler:
  • 4 su bardağı ince bulgur (kişi sayısı kadar)
  • 2 orta boy domates
  • Yeşil soğan 
  • 1 adet yeşil biber
  • Biber salçası
  • Bir avuç maydanoz
  • Bir avuç nane
  • Zeytin yağ
  • Limon suyu
  • Tuz, biber
Hazırlanış:

Bulgurları sıcak su ile ıslatın (bulgurların tamamının ıslanması yeterli çok cıvık olmamalı) ve bir kenarda ağzı kapalı bir şekilde yumuşamaya bırakın. Yeşillikleri, domatesi, biberi doğrayın. Bulgur yumuşadıktan sonra içine bir miktar biber salçası ekleyin ve bulgur, salçayla bulanana kadar bulguru yoğurun. Üstüne malzemelerin hepsini ekleyin ve hepsini karıştırın. Yağ ve baharatlar eksik gelirse sonunda da ekleme yapabilirsiniz.

Not: Bu 4 kişilik tarifi lahana ekşilemesi, turşu ve domates salatalıkla servis edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.