Mücver birçok ülkede çeşitli şekillerde yapılan ve sunulan bir yemek. Bizler genelde kabak mücverini tercih ederiz ama aslında birçok sebzenin mücveri yapılabilir. Diğer mutfaklarda pancake çeşidi gibi anılan mücverin patateslisini ilk kez denedim.
Malzemeler:
- 5-6 adet patates
- 1 büyük soğanın yarısı
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz ve biber
- Kızartma için yağ
Patatesleri soyup soğuk suyun içinde bekletin. Sudan çıkardıktan sonra patates ve soğanları rendeleyin ve ince delikli bir süzgeçten geçirin. Bütün suyunu sıktığınız rende karışımının içine un, yumurta, tuz ve biber ekleyin karışımı karıştırın. İyi ısınmış bir tavaya yağı ekleyip bir kaşık yardımıyla karışımdan parçalar alıp yağa atarak kızartmaya başlayın. 2 tarafı kızardığında patatesler, servis için hazırdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.