13 Ocak 2014 Pazartesi

Patates Mücveri




Mücver birçok ülkede çeşitli şekillerde yapılan ve sunulan bir yemek. Bizler genelde kabak mücverini tercih ederiz ama aslında birçok sebzenin mücveri yapılabilir. Diğer mutfaklarda pancake çeşidi gibi anılan mücverin patateslisini ilk kez denedim. 




Malzemeler:
  • 5-6 adet patates
  • 1 büyük soğanın yarısı
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz ve biber
  • Kızartma için yağ
Hazırlanış:

Patatesleri soyup soğuk suyun içinde bekletin. Sudan çıkardıktan sonra patates ve soğanları rendeleyin ve ince delikli bir süzgeçten geçirin. Bütün suyunu sıktığınız rende karışımının içine un, yumurta, tuz ve biber ekleyin  karışımı karıştırın. İyi ısınmış bir tavaya yağı ekleyip bir kaşık yardımıyla  karışımdan parçalar alıp yağa atarak  kızartmaya başlayın. 2 tarafı kızardığında patatesler, servis için hazırdır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.