14 Ocak 2014 Salı

Sebzeli Kek



Malzemeler:

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 10'ar adet siyah ve yeşil zeytin (çekirdeksiz)
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Birkaç dal dereotu (ince kıyılmış)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu



Hazırlanış:

Patates ve havucu soyup, haşlayın. Soğuduktan sonra sebzeleri küp küp kesin. Zeytinleri doğrayın. Yumurtaları bir kasede çırpın ve üzerine; yoğurt, sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpın. Rendelenmiş kaşarı, dereotunu, havuç ve zeytinleri karışıma ilave edin. Tuzunu ayarlayıp, karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu karıştırıp harca ekleyin. Karışımı yağlanıp, unlanmış bir kaba alın. 180 derece fırında 40-45dk pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.