13 Ocak 2014 Pazartesi

Şişte Palamut



Çok şık görünen bu yemek basit yapılışı ile de bir artıyı hak ediyor. Bu tarz zahmetsiz ama şık görülen yemekler hem sizin masa hazırlama sürecinizde size yardımcı olacak hem de misafirlerinize çok uğraşmış izlenimi verecek
. Bu size kötü gelmesin arada böyle hilelere ihtiyacınızın olması kötü bir şey değil. Hiçbirimiz süper değiliz :) Deniz ürünü seven biriyseniz bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Kolay gelsin.

Malzemeler:
  • 1 adet palamut
  • 1 adet limon (kuşbaşı iriliğinde doğranmış)
  • 2 adet sivri biber
  • 8-10 adet kiraz domates
  • 8 adet defne yaprağı
  • Tuz, karabiber
  • Zeytinyağ
Sos için;
  • Zeytinyağ
  • Limon
Hazırlanış:

Palamutu temizledikten sonra bol suda yıkayın. Fileto çıkarın, kuşbaşı iriliğinde parçalara ayırın ve bir kaseye aktarın. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Çöp şişlere sırayla birer adet; kuşbaşı iriliğinde doğranmış limon, palamut, defne yaprağı, kiraz domates ve sivri biber dizin. Şişlerin üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin. Izgarada çevirerek pişirin. Yanında zeytinyağı ve limon suyundan oluşan sosla servis yapın.

Not: Bu yemek 2 kişiliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.