12 Ocak 2014 Pazar

Türk Kahvesi / Turkish Coffee




Malzemeler: (for 2 person)

  • 2 şeker kaşığı Türk Kahvesi / 2 dessert spoon Turkish Coffee
  • Şeker / Sugar
  • 2 kahve  fincanı su / 2 "Turkish coffee" cup water
Hazırlanış:

Tüm malzemeleri cezveye ekleyin ve karıştırın. Kısık ateşte ocağa alın. İlk köpürme anında taşmadan fırından alın ve yarım yarım köpüklerini kaçırmadan fincanlara ekleyin. Köpükleri bir kaşık yardımıyla önden fincanlara pay edebilirsiniz. Tekrar cezveyi ocağa alın ve tekrar köpürmesini bekleyin. Kalan kahveyi de fincanlara pay edip lokum ya da çikolata ile servis edin.

Mix all ingredients in the Turkish Coffee Pot boil medium heat. When coffee boils you can share out in coffee cups. (sorry for my English :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.