13 Ocak 2014 Pazartesi

Yufkalı Köfte


Çok zahmetli görünen ama yapılışı kolay olan bir yemek daha. Çok değişik olan bu yemeği sunması da çok keyifli. Eş-dost yemeğe geldiğinde bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Damak tadınıza göre tariften fıstığı çıkarabilir ve ekstra baharatlar ekleyebilirsiniz. Kolay gelsin.

Malzemeler:
  • 2 adet yufka
  • 1 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
  • 200gr tavuk eti
  • 150gr dana eti
  • 100gr koyun eti
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet soğan
  • Kimyon, karabiber, tuz
  • 4 dilim bayat ekmek
  • Yarım demet maydanoz
Hazırlanış:

Yufka ve çekilmiş fıstık hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Bu karışımı mutfak robotunda veya kıyma makinesinde çekin. Karışımı başka bir kaba alarak, fıstığı ilave edin ve iyi yoğurun. Bu köfte harcını 2'ye ayırın. Rulo şekline getirin ve yufkalara sarın. Bu şekilde en az 30dk buzdolabında bekletin. Sonra 1 cm kalınlığında halkalar keserek, parçaları şişlere geçirin. Kömür ateşinde veya ızgarada pişirip servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.