3 Ocak 2015 Cumartesi

Palıza



Malzemeler:
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 5 kişilik cezve dolusu (5 kahve fincanı) su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tarçın
Hazırlanış:

Cezveye suyu doldurun ve nişasta ve şekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. İyice koyulaştıktan sonra bardağa alın ve tarçın ekleyin. Sıcakken için. 

Not: Bu tarifi boğazımız ağrıdığında annem yapardı. Bazı yörelerde tatlı olarak da yenir fakat benim çevremde sadece boğaz ağrısı için kullanılıyor. Sıcaklığı iyi ayarlamanız gerekli çok çok sıcak canınızı yakacaktır ama soğutursanız da çok işe yaramaz. Boğaz ağrısı için içiyorsanız kesinlikle bardakla tüketmelisiniz. Kaşıkla tükettiğinizde etkisini göstermeyecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.