1 Kasım 2015 Pazar

Harissa Sosu / Harissa Sauce





Malzemeler:

  • 12-15 kuru/acı kırmızı biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı kişniş
  • 2-3 çay kaşığı limon
  • Zeytin yağ
Hazırlanış:

Biberlerin çekirdeklerini ayırın ve onları bir kaba alın. Kabı çok sıcak su ile doldurun. (biberlerin üstü kapanana kadar) Bir, bir buçuk saat biberleri sıcak suda bekletin. Yumuşayan biberleri sudan alın ve yumuşak hareketlerle kurulayın. Bir havan yardımıyla biberleri öğütün. Sarımsak, tuz ve diğer baharatları ekleyin. Limon suyunu ekleyin ve zeytin yağı ile nemlendirin ve karıştırın. Hava geçirmeyen bir kapta buz dolabında muhafaza edin. 

Not: Bu tariften 3 yemek kaşığı Harissa Sosu elde edersiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.